Maile Mist Punch

Maile Mist Punch

En aromatisk og let krydret punch med maile, rom og citrus.

⏰ 7 min πŸ§‘β€πŸ³ Middel 🍽 1 glas

Fremgangsmåde

  1. Hæld alle ingredienser i en shaker med is
  2. Ryst kraftigt i 10 sekunder
  3. Si over i et stort glas fyldt med knust is
  4. Pynt med et par maileblade og en skive lime

Variationer

  • Erstat Grand Marnier med Cointreau for en lidt mere citrusagtig smag
  • Lav en alkoholfri version med ananasjuice, lime og maile sirup uden rom

Serveringsforslag

  • Server i et stort Tiki-glas eller et glas med bred mund
  • Top med knust is og pynt med et maileblad og en limebåd

Information

Forestiller man sig en solrig eftermiddag på en lille strandbar i Maui, hvor lokale maileblade bliver tørret og omdannet til sirup, kan man smage Maile Mist Punch. Drinken blev opfundet af en passioneret bartender, der ønskede at bringe Hawaiis sjæl til live i et glas. Hver slurk af den kølige blanding vækker minder om tropiske briser, blomsterduft og solnedgange over Stillehavet.

Oprindelse

Maile Mist Punch stammer fra Hawaii, hvor den aromatiske maile-plante er en vigtig del af ø-kulturen og traditionerne. Punchens sammensætning trækker på klassiske Tiki-elementer fra 1940’ernes amerikanske Tiki-barer, tilsat et autentisk hawaisk præg med maile sirup og frisk ananas. Den kombinerer sødme, friskhed og krydderi på en balanceret måde og hylder både øens natur og den amerikanske Tiki-bevægelse.

Relaterede drinks